Mogelijk gemaakt door Blogger.

Kip en kaas

zaterdag 17 maart 2012

Zo nu en dan hebben we kazen die mislukken. Voor ons is dit verschrikkelijk, maar gelukkig kunnen we toch nog iemand verblijden met een slechte kaas: Onze kippen. Zij doen zich gretig te goed aan mislukte kazen. Helaas hebben we de afgelopen maanden te veel kazen gehad die bol werden; de kaas mislukt door de groei van verkeerde bacteriën (hierover later meer). Dus niet alleen onze kippen, maar ook de kippen van Gun en Eva-Stina en de vogels in de tuin van Betske en Boudewijn hebben hun buikjes vol gegeten aan mislukte Skabram kaas.

Het lijkt erop dat de lente dit jaar vroeg komt. Sinds een week schommelt de temperatuur overdag tussen de 0 en +5. De kippen liggen in de buitenren heerlijk van het zonnetje te genieten en leggen ook weer eieren. Wij hebben een zeer vriendelijke haan en zes Hedemora kippen. De Hedemora kip is een oud Zweeds landras dat goed tegen het koude klimaat in Noord-Zweden is opgewassen. 's Winters blijven ze binnen, maar zodra het warmer wordt laten zij zich ook weer buiten zien. En als de sneeuw verdwenen is, scharrelen ze  rond over de camping en brengen regelmatig een bezoekje aan de boerderij waar natuurlijk veel lekkers op de grond ligt.
Verse eieren.
Jussie heeft de haan een keer de schrik van z'n leven bezorgd. Hij is een echte werkhond en zodra hij enthousiast wordt, waar weinig voor nodig is, moet hij iets in z'n bek hebben. Zo ook op een morgen toen Hanz er met de tractor op uit ging. Jussie rende opgewonden mee en ondertussen was hij haastig opzoek naar iets wat hij kon pakken. Het eerste geschikte voorwerp wat hij tegenkwam was de haan. In zijn onstuimigheid greep hij 'em beet en rende opgewekt in volle vaart achter de tractor aan met een krijsende haan in z'n bek. Hanz zag het gelukkig gebeuren en na een brul te hebben gegeven, liet Jussie de arme haan los en dook hij snel het bos in om vervolgens met een tak terug te komen. Normaal gesproken laat hij de kippen keurig met rust.

Bessen vinden zij ook erg lekker.

About This Blog

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP