Mogelijk gemaakt door Blogger.

De zon is terug!

vrijdag 11 januari 2013

Sinds een aantal dagen komt de zon weer boven de horizon! Hoe belangrijk dat in Lapland is merk je aan de gesprekken tussen Jokkmokkers ("nog een aantal dagen, dan schijnt de zon ook op mijn huis!") en de vele foto's die op Facebook verschijnen van de eerste zonnestralen. Voor mij duurt het helaas nog twee maanden totdat ook mijn huisje in het zonnetje staat. Hanz heeft al van de eerste zonnestralen in z'n huis kunnen genieten.

De zon is terug van weggeweest!
Vandaag heb ik een langere skitocht met Jussi gemaakt. Ik heb een ontzettend mooi uitzichtspunt gevonden, waar ik uitkijk over de rivier en volop in de zon sta. Veel warmte geeft zij nog niet, maar wat is het heerlijk om al leunend op mijn skistokken een aantal minuten van de zon te genieten.

Na een koude periode van twee weken met temperaturen tussen -25 en -35, vloog rond nieuwjaar de temperatuur omhoog naar rond de 0 graden. Dat is weer te warm. Afgelopen dagen waren perfect; helder, zon en een temperatuur tussen de -12 en -20. Zo heb ik het het liefst!
Voor de koeien is het fijn als het na een koude periode een aantal dagen vrij warm is. De dames zijn meteen een paar uur per dag in het bos te vinden. Koetjes in de wei of in het bos, altijd een mooi plaatje!
Gullan in de sneeuw.
Als Blinka ligt en Svalka staat, zijn ze bijna even groot.

About This Blog

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP