Mogelijk gemaakt door Blogger.

Sneeuw en Femundlopet

vrijdag 1 februari 2013

Sneeuw, sneeuw, sneeuw...en het sneeuwt alweer, of nog steeds. Ik weet het niet meer. Ik haal gewoon twee keer per dag de sneeuwfrees uit m'n schuur en maak een rondje over het erf. De enige die dit nog steeds geweldig leuk vindt, is Jussi. Vanavond melk ik de koeien; rond 17.00 sneeuwruimen, anders kom ik niet weg met de auto.


Jussi opzoek naar zijn stok.

Mijn huis verdwijnt langzaam in de sneeuw.

Volhouden schuurtje; ooit wordt het lente.
'Ieder nadeel heeft z'n voordeel'. Als het zoveel sneeuwt is het niet koud. En nog steeds; ik geniet enorm van de winter in Lapland.
Willen jullie meegenieten? De Nederlanders Ewald en Laura verhuren het hele jaar door hun vakantiehuis in Björkholmen. Dit kleine dorp ligt aan de weg naar Kvikkjokk in een schitterend natuurgebied.
Het huis van Ewald en Laura ligt aan het meer in Björkholmen.

Aankomend weekend gaat de Jokkmokk Wintermarkt van start. De grote markt begint volgende week donderdag, maar ik vind dat de wintermarktweek al zondag begint, of maandag, met de Historische markt.
Ook dit jaar verkopen wij kaas tijdens de grote markt. En ook dit jaar staan wij binnen met onze stand, heerlijk. Het ziet er naar uit dat het niet zo'n koude markt gaat worden. Weten jullie nog? Vorig jaar; de hele week was het rond de -40.
In de kaasmakerij zijn we begonnen met het schoonmaken van kazen en dit weekend beginnen we met snij- en inpakwerk. Hanz en Annica maken overuren op de tractor om de camping enigszins sneeuwvrij te houden.

Niet alleen de Wintermarkt houdt Jokkmokkers in de ban, maar ook Matti en Stina van Jokkmokguiderna.
Afgelopen dinsdag zijn zij met twee hondenteams afgereisd naar het plaatsje Roros in Noorwegen, waar zij deelnemen aan de lange afstandsrace Femundlopet. Matti start vandaag om 16.15 (nu over 45 min.!) met zijn team van 12 honden in de 600 kilometer klasse. Stina start morgen om 11.15 met acht honden in de 400 kilometer klasse. Jokkmokk houdt haar adem in!

PS. Het kippetje zit weer op haar stokje in het kippenhok!

About This Blog

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP