Mogelijk gemaakt door Blogger.

Paard en slee

woensdag 13 april 2011

Vorige week hebben we de koeien een dagje ingeruild voor werkpaard Salve. Alex zorgde ervoor dat thuis in Skabram alles doorging, en Hanz en ik vertrokken naar Gällivare om bij Olaf Kölner, gepensioneerd boer,  met paard en slee door het bos te trekken.
Deze dag was een enorme verrassing voor mij; had Hanz geregeld voor mijn verjaardag.  
Olaf bracht mij de grondbeginselen van mennen met paard en slee bij , waarna we vertrokken voor een tocht door het bos, met mij op de bok. Salve, een hele brave Ardenner, vond het nodig om in het begin even een sprintje te trekken, maar de rest van de tijd gedroeg hij zich voorbeeldig.Hanz leerde Olaf kennen aan het begin van zijn boerencarrière.  Naast twee brave koetjes, had Hanz een stel wilde vaarzen rondlopen, die na hun kalving moesten worden ingemolken. Dit leverde uiteraard de nodige problemen op. Hanz ging twee keer daags met lood in zijn schoenen zijn jonge koeien melken, die hem alle kanten uittrapten en duwden, stront vloog in het rond; het leek wel één groot slagveld, met Hanz als gesneuvelde soldaat.  En vóórdat hij de koeien op de juiste plek in de melkstal had, was er alweer een uur voorbij.
 Via via vond hij zijn redder in nood; Olaf. Olaf is een boer in hart en nieren, een echt koeienmens. Hij heeft Hanz twee keer geholpen en alleen maar laten zien dat het mogelijk is om wilde koeien binnen te krijgen en te melken. Vanaf die dag ging het beter met Hanz en zijn koeien. Olaf is tot op de dag van vandaag een bron van advies gebleven maar bovenal: een goede vriend.

About This Blog

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP