Mogelijk gemaakt door Blogger.

Regen, regen, regen

dinsdag 27 september 2011

Nu al een maand lang: regen, regen en... juist ja, regen. Vanmorgen liep ik in de regen naar de melkstal om de koeien te melken en nadat iedereen gemolken en alles weer schoon was, liep ik in de regen terug naar huis. Het is ronduit heerlijk om met een beker thee achter m'n laptop te kruipen en de rest van de dag niet meer naar buiten te moeten. Althans, dat hoop ik.

Alles is nat, vies en zwaar. Zelfs mijn oranje kussen die in de tractor ligt,(door mijn geringe lengte kom ik zonder kussen niet goed bij de pedalen) was vanmorgen nat en vies. Alex reed zich vast met de Toyota toen hij vanmiddag de beesten in de weilanden langs de weg ging voeren. Ook daar is het een enorme blubberbende; wat een leuk woord: Blubberbende.

De Toyota wordt uit de Blubberbende gehaald

Blubberbende voor de stal
Onze koeien en kalfjes stappen vrolijk door de Blubberbende. Ik lees trouwens met verbazing regelmatig artikelen over boeren die beweren dat koeien liever binnen staan. Volgens hen biedt een moderne stal alles wat een koe zich kan wensen en is de koe een dier dat zowel met warme als regenachtige dagen niet graag buiten loopt. Volgens mij is de keuze voor het binnenhouden van koeien een puur economische. Jammer dat deze boeren doen voorkomen dat de keuze van de manier waarop zij koeien houden voor een groot deel gebaseerd is op het welzijn van hun koeien. Als dit het geval zou zijn, zouden deze dieren buiten lopen. Het binnenhouden van dieren is gewoon goedkoper voor de melkveehouder en heeft helemaal niets met het welzijn van de koe te maken. Ik wil nog even toevoegen dat dit helaas goedkoper is.

Onze beesten lopen ook buiten als het regent en sneeuwt. Zij hebben altijd de mogelijkheid om binnen in de ligstal te gaan liggen, maar zelfs met slecht weer lopen ze voor een aantal uur toch lekker het weiland in. 's Winters, als de temperatuur onder de -25 daalt, blijven ze meestal binnen. Alleen kleine Bambu stapt bij deze temperaturen nog dapper in d'r eentje door de sneeuw.

About This Blog

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP