Mogelijk gemaakt door Blogger.

Pim en Lucifer

vrijdag 13 april 2012

Sinds een aantal maanden is Skabram een kat rijker: Pim. Net als Lucifer is hij een gecastreerde kater. Pim is vier jaar oud en komt uit Jokkmokk. Zijn vorige eigenaar kon niet meer voor hem zorgen; uiteindelijk kwam hij op de boerderij in Skabram terecht.

De eerste dagen liet hij zich niet zien. Hij lag verstopt in de contrabastas van Hanz en kwam alleen tevoorschijn om te eten, te drinken en zijn behoefte te doen als iedereen buiten was. Na een tijdje voelde hij zich meer op zijn gemak en kwam hij ook tevoorschijn als wij in huis waren. Nu moet je hem soms van je afslaan! Zodra je zit, komt hij op je schoot of schouder liggen. Het liefst met zijn neus tegen die van jou.

Pim wacht geduldig op zijn beurt.
Pim is in tegenstelling tot Lucifer een echte druktemaker. Lucifer laat alles gelaten over zich heen komen, maar als het op eten aankomt is hij duidelijk de baas. Wanneer de twee katten hun speeluurtje hebben en als dollemannen achter elkaar aan door het huis rennen, treedt Jussie regelmatig als politie op. Hij is er maar druk mee; op de boerderij, de camping en nu ook nog in huis alles in de gaten houden en in goede banen leiden.

Pim is niet zo'n bikkel als Lucifer. Hij gaat alleen naar buiten als het niet te koud is én niet sneeuwt. Soms zit hij op koude dagen voor de deur te jengelen dat hij naar buiten wil. Maar zodra de deur open gaat en hij zijn neus de kou insteekt, bedenkt hij zich toch en maakt hij rechtsomkeert naar zijn behaaglijke plekje op de keukenbank. Lekker dicht tegen de verwarming aan.
Het zijn twee compleet verschillende katten, maar ze kunnen het ontzettend goed met elkaar vinden. Ook wij zijn erg blij met Pimmetje!
Mmm, 't is niet zo koud vandaag.
Buiten spelen!

                                                        Samen op de uitkijk voor het huis.


About This Blog

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP