Mogelijk gemaakt door Blogger.

Zomer in Jokkmokk

zondag 24 juni 2012

 Ons zomerseizoen begint écht als de auto met caravan van Toon en Adje de camping komt oprijden, gevolgd door de camper van Harm en Alie. Elk jaar staan zij eind mei een aantal dagen op de camping. En elk jaar staat tussen de bedrijven door de koffie voor ons klaar, met natuurlijk een lekker koekje. Bedankt!!

Alie en Adje


Harm en Toon
Nu ik toch bezig ben wil ik meteen van de gelegenheid gebruik maken om alle gasten te bedanken die ons elk jaar weer bezoeken en zo nu en dan een echte Nederlandse lekkernij meenemen. Heerlijk!

De jonge kalven lopen inmiddels in de nieuwe weide op de camping. Wat was het spannend om voor het eerst naar buiten te gaan! Inmiddels lopen ze een weekje buiten en hebben van vele campinggasten het hart gestolen. Het geven van de flesjes is een populair fotomoment geworden.

Annica met Baukje opweg naar de kalfweide.

Eind mei kwam ook Inge; onze campingmedewerker voor de zomermaanden. Met haar knal oranje trui, die ze inmiddels weer in haar koffer heeft opgeborgen, en delfsblauwe laarzen, stapte ze op een donderdagavond in Jokkmokk uit de bus. Sindsdien loopt ze vrolijk over de camping en babbelt er met gasten op los in de receptie.
Inge tijdens het midzomerfeest in de hembygdsgård.
 Afgelopen weekend vierden de Zweden midzomer; midsommar. Het was ontzettend lekker weer. Samen met Inge ben ik naar de viering van midzomer in de Hembygdsgård gegaan. Met de zon op onze bol en een ijsje in de hand zaten we relaxt in het gras te kijken naar kinderen die om de meiboom dansten. De meiboom wordt gemaakt van berkenbladeren en bloemen.
Voor de meiboom en de kransen worden wilde bloemen gebruikt.

Jokkmokkers bekleden de meiboom met berkenbladeren.

About This Blog

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP