Mogelijk gemaakt door Blogger.

Bruggen bouwen en lange ritjes

dinsdag 12 juli 2011

Bruggenbouwers Alex en Hanz
Klara op verkenning
Een groot gedeelte van het land waar de koeien nu lopen was een aantal jaar geleden nog bos en moeras. Door het te bewerken wordt het gebied door de jaren heen steeds meer echte weidegrond. We hebben greppels gegraven waardoor het moeras nu voor een groot deel goed begaanbaar is geworden. Om de koeien over de greppels te laten lopen, moeten we dus bruggen bouwen. En daar zijn we onder andere de afgelopen dagen druk mee bezig geweest.

Op een woensdag heb ik de grote wagen achter de tractor aangekoppeld en ben ik op weg gegaan naar Vuollerim om 9 droge kuilgrasbalen op te halen. Een ritje van ruim 40 kilometer. De heenweg kon ik nog enigszins 'doorrijden', maar terug met een last van bijna 6 ton, had ik minder de vaart erin. Maar goed, uiteindelijk kom je toch een keer thuis.
De volgende dag ben ik met auto (gelukkig!!) en aanhanger, met dichte bak, naar Larsbo gereden om zaagsel op te halen. Een hele mooie rit van zo'n 60 km, en na een half uur scheppen, weer 60 km terug. Jussi ging gezellig met mij mee. Hij is nogal enthousiast, en in zijn onstuimige enthousiasme ging hij op mijn banaan zitten. Ik had dus geen banaan meer, maar wel een ontzettend vieze bijrijders stoel + hond met banaan aan z'n kont.
Deze stoel moet ik trouwens nog steeds schoonmaken. En dan zeg ik dat Hanz een smeerkees is...

Aankomende dagen wordt het weer even hard doorwerken en vele uren op de tractor zitten: wij gaan het kuilgras voor de kalfjes maaien. En nee, dit doen wij niet te laat. We wonen nu eenmaal in Jokkmokk.

About This Blog

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP